[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [libreoffice-users] impress - slide transitions not working


Hi,

I tried the slide transitions you mention (dissolve - both fine and
standard, and fade - with both offered variants) and I cannot see the
effect you are describing. If it can help, this is my running
environment:

Libre Office Version: 6.3.3.2, installed from the LO Web site - not the
distribution that the OS delivers via its repos.
Build ID: a64200df03143b798afd1ec74a12ab50359878ed
CPU threads: 4; OS: Linux 5.3; UI render: default; VCL: gtk3;
Locale: en-US (C); UI-Language: en-US
Calc: threaded

The OS (uname -a) is:
Linux 5.3.15-200.fc30.x86_64 #1 SMP Thu Dec 5 15:18:00 UTC 2019 x86_64
x86_64 x86_64 GNU/Linux
Desktop is Gnome Version 3.32.2

The computer itself is a:

Hewlett-Packard HP ProDesk 600 G1 DM
CPU: Intel i5-4570T @ 2.90GHz
Memory: 16GB
Graphics: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor
Integrated Graphics Controller [8086:0412] (rev 06)
Viewsonic VA926 19-inch LCD monitor, 4:3 aspect ratio.

Based on that, it is probably not the 64-bit version that is causing
you issues. I did notice that the "Cube" and "Helix" transitions, when
set to last for 2 seconds are not smooth on my machine (but 1 second
is OK). Could it be that your slides contain a lot of information and
that your processor cannot keep up with the load? Do you have something
else running on the computer that is slowing it down? Did you try
changing the transition timings and see what it does?

Sorry I cannot provide more insight.

I hope this helps.

Rémy.


Le lundi 16 décembre 2019 à 16:22 +0000, Mike Scott a écrit :
> Apologies for following up my own post and for top-posting.
>
> I've been struggling with this and the lack of response. I've now found
> it's a long-standing problem, back to 2014/2015 and the early 5.x
> versions. 4.x seems to have been OK. It seems poor that the dev's
> haven't addressed what is clearly, for some, a long-standing
> show-stopper regression :-{
>
> I have found that 6.0.x on my 32 bit laptop works fine. I'm wondering if
> it's a specific 64-bit issue.
>
> Does anyone have a fix that I've missed please?
>
>
> On 13/12/2019 09:08, Mike Scott wrote:
> > Hi all.
> >
> > I'm having a bit of trouble with some slide transitions.
> >
> > I've got 3 computers that all behave differently. They all run linux
> > mint, with varying versions of LO installed.
> >
> > When fed the exact same slide show, with my chosen "dissolve" or "fine
> > dissolve" I find that:
> >
> > 1. on my 64-bit desktop machine (LO 5.1.6.2 mint 18.3) the transition
> > does the dissolve, but with a nasty flicker to a white screen. Other
> > transitions are jerky. nvidia graphics
> >
> > 2. On my 32-bit lappy (LO version not to hand, but still mint 18.3) all
> > works perfectly (intel graphics)
> >
> > 3. On a second 64-bit, freshly installed machine (LO 6.0.7.3/mint 19.2),
> > the "fade" transition is simply a sharp cut. Intel graphics of some
> > sort. Some transitions do work, eg dissolve, push; some fail, eg fade,
> > iris, cube)
> >
> > I'd originally put #1 down to the driver, but it's as bad with either
> > nvidia's X driver, or nouveau. #3 is bad, as this was to be my backup
> > machine for a presentation next weekend, in case the (elderly) laptop
> > failed.
> >
> >
> > I'm going to try to downgrade the LO6 to see if that helps, but
> > meanwhile, any thoughts please?
> >
> > TIA.
> >
> >
> > (BTW the other working transitions aren't really appropriate for the
> > particular environment. Otherwise they'd be a workround.)
> >
> >
>
>
> --
> Mike Scott (unet2 <at> [deletethis] scottsonline.org.uk)
> Harlow Essex England
> "The only way is Brexit" -- anon.
>

--
To unsubscribe e-mail to: users+unsubscribe@global.libreoffice.org
Problems? https://www.libreoffice.org/get-help/mailing-lists/how-to-unsubscribe/
Posting guidelines + more: https://wiki.documentfoundation.org/Netiquette
List archive: https://listarchives.libreoffice.org/global/users/
Privacy Policy: https://www.documentfoundation.org/privacy

Follow-Ups:
Re: [libreoffice-users] impress - slide transitions not workingMike Scott <v.lo@scottsonline.org.uk>
References:
[libreoffice-users] impress - slide transitions not workingMike Scott <v.lo@scottsonline.org.uk>
Re: [libreoffice-users] impress - slide transitions not workingMike Scott <v.lo@scottsonline.org.uk>
Privacy Policy | Impressum (Legal Info) | Copyright information: Unless otherwise specified, all text and images on this website are licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License. This does not include the source code of LibreOffice, which is licensed under the Mozilla Public License (MPLv2). "LibreOffice" and "The Document Foundation" are registered trademarks of their corresponding registered owners or are in actual use as trademarks in one or more countries. Their respective logos and icons are also subject to international copyright laws. Use thereof is explained in our trademark policy.