[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [libreoffice-users] impress - slide transitions not working


Apologies for following up my own post and for top-posting.

I've been struggling with this and the lack of response. I've now found it's a long-standing problem, back to 2014/2015 and the early 5.x versions. 4.x seems to have been OK. It seems poor that the dev's haven't addressed what is clearly, for some, a long-standing show-stopper regression :-{

I have found that 6.0.x on my 32 bit laptop works fine. I'm wondering if it's a specific 64-bit issue.

Does anyone have a fix that I've missed please?


On 13/12/2019 09:08, Mike Scott wrote:
Hi all.

I'm having a bit of trouble with some slide transitions.

I've got 3 computers that all behave differently. They all run linux mint, with varying versions of LO installed.

When fed the exact same slide show, with my chosen "dissolve" or "fine dissolve" I find that:

1. on my 64-bit desktop machine (LO 5.1.6.2 mint 18.3) the transition does the dissolve, but with a nasty flicker to a white screen. Other transitions are jerky. nvidia graphics

2. On my 32-bit lappy (LO version not to hand, but still mint 18.3) all works perfectly (intel graphics)

3. On a second 64-bit, freshly installed machine (LO 6.0.7.3/mint 19.2), the "fade" transition is simply a sharp cut. Intel graphics of some sort. Some transitions do work, eg dissolve, push; some fail, eg fade, iris, cube)

I'd originally put #1 down to the driver, but it's as bad with either nvidia's X driver, or nouveau. #3 is bad, as this was to be my backup machine for a presentation next weekend, in case the (elderly) laptop failed.


I'm going to try to downgrade the LO6 to see if that helps, but meanwhile, any thoughts please?

TIA.


(BTW the other working transitions aren't really appropriate for the particular environment. Otherwise they'd be a workround.)




--
Mike Scott (unet2 <at> [deletethis] scottsonline.org.uk)
Harlow Essex England
"The only way is Brexit" -- anon.

--
To unsubscribe e-mail to: users+unsubscribe@global.libreoffice.org
Problems? https://www.libreoffice.org/get-help/mailing-lists/how-to-unsubscribe/
Posting guidelines + more: https://wiki.documentfoundation.org/Netiquette
List archive: https://listarchives.libreoffice.org/global/users/
Privacy Policy: https://www.documentfoundation.org/privacy

Follow-Ups:
Re: [libreoffice-users] impress - slide transitions not workingRemy Gauthier <remygauthier@yahoo.com>
References:
[libreoffice-users] impress - slide transitions not workingMike Scott <v.lo@scottsonline.org.uk>
Privacy Policy | Impressum (Legal Info) | Copyright information: Unless otherwise specified, all text and images on this website are licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License. This does not include the source code of LibreOffice, which is licensed under the Mozilla Public License (MPLv2). "LibreOffice" and "The Document Foundation" are registered trademarks of their corresponding registered owners or are in actual use as trademarks in one or more countries. Their respective logos and icons are also subject to international copyright laws. Use thereof is explained in our trademark policy.